22 August

Adăugat de pe data de august 22, 2023

  • Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat patru proiecte de hotărâri care vizează digitalizarea unor unități sanitare din subordinea forului administrativ județean. Instituțiile care vor beneficia de aceste investiții sunt Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa. Prin implementarea acestor proiecte se urmărește dezvoltarea unor noi module informatice care să deservească activitatea celor patru instituții medicale, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri dezvoltate de aplicații informatice aferente, și instruirea personalului la nivelul spitalelor.
    Valoarea totală cumulată a investițiilor este de 17.280.938 de lei, fără TVA, finanțarea urmând a fi asigurată integral din fonduri europene.
  • Primăria Cluj-Napoca a publicat lista cu mașinile abandonate din municipiul Cluj-Napoca, aflate pe domeniul public sau în parcările administrate de autorități. Un număr de 31 de mașini se numără printre autovehiculele declarate „fără stăpân”, potrivit Legii nr. 421/2002, în municipiul Cluj-Napoca.
  • Primarul Emil Boc a vizitat, luni, șantierul lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere de pe tronsonul Calea Moților – Calea Mănăștur și pe străzile adiacente. Cu această ocazie, edilul a anunțat că de la 1 septembrie se va putea circula pe toate cele patru benzi de pe Calea Moților – Calea Mănăștur iar până în 7 septembrie se va finaliza asfaltarea străzii Mărginașă. Ieri au început lucrările la intersecția Calea Mănăștur/Coșbuc, urmând să fie finalizate până în 27 august.. Termenul de finalizarea a lucrărilor de modernizarea a tronsonului Calea Moților-Calea Mănăștur este 31 decembrie.
  • Domeniul pe care se află astăzi Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea va intra într-un amplu proces de reabilitare.Consiliul Județean Cluj intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile, pentru finanțarea restaurării, consolidării și conservării imobilelor din cadrul ansamblului monument istoric – Muzeul Memorial „Octavian Goga”. Investiția este de 18 milioane de euro. Muzeul „Octavian Goga” este proprietatea Consiliului Județean Cluj, proprietar care subvenţionează şi coordonează activitatea muzeului, iar din punct de vedere ştiinţific muzeul este coordonat de Ministerul Culturii.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi calduroasa. In orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi local pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea. Se vor semnala averse insotite de descarcari electrice, pe arii restranse la munte in cursul zilei si izolat in partea a doua a noptii. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 34 de grade iar cele minime intre 16 si 19 grade.

 

 

 

 


Continue reading

Next post

23 August


Thumbnail
Previous post

14 August


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background