1 Septembrie

Adăugat de pe data de septembrie 1, 2023

  • Compania de Apă „Someș” a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, anunțul privind alimentarea cu apă în comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș din sursa orașului Huedin. Vor fi realizate conducte de alimentare cu apă, cu o lungime totală de peste 52,3 km, 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare. Atât funcționarea rezervoarelor, cât și a stațiilor de pompare, va fi automatizată și monitorizată, inclusă în sistemul SCADA al Companiei de Apă „Someș”. Valoarea totală estimată a investiției este de 24,5 milioane de lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor, fiind data de 21 septembrie, ora 15.00.
  • Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea din fondul de rezervă, a sumei de 348.000 de lei către Primăria orașului Huedin. Banii vor fi utilizați pentru realizarea unor investiții pentru Spitalul Orășenesc Huedin. Astfel, din resursele financiare alocate se va achiziționa un transformator electric, iar restul sumei va fi destinată acoperirii cheltuielilor de relocare a unui aparat de radiologie din locația existentă, în Ambulatoriul de radiologie, un spațiu nou amenajat. Această investiție este extrem de necesară pentru a asigura funcționarea optimă a aparaturii achiziționate și derularea activității unității sanitare, în condiții de maximă siguranță.
  • În școlile și grădinițele din oraș au avut loc o serie de verificări privind amplasarea butoanelor de panică, ce pot fi acționate de cadrele didactice, elevi sau paznici, atunci când situația o impune. Sistemele de securitate ale școlilor, mai exact sistemul cu buton de panică, sunt gestionate de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca și Poliția Locală. Odată acționat butonul, alarma se declanșează la dispeceratul Poliției municipiului pentru intervenție de urgență, urmând ca cel mai apropiat echipaj de poliție să se deplaseze imediat la școală. În această perioadă se desfășoară procesele specifice de revizii, mentenanță și, implicit, testări în fiecare clădire, pentru a se asigura buna funcționare a sistemelor pentru începutul anului școlar, care va avea loc în 11 septembrie.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius, iar cele minime între 11 și 13 grade Celsius.

Continue reading

Next post

4 Septembrie


Thumbnail
Previous post

31 August


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background