18 Aprilie

Adăugat de pe data de aprilie 18, 2024

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca desfășoară în prezent lucrări de modernizare a unor spații situate la parterul corpului A de clădire din cadrul Ambulatoriului Integrat. Lucrările vizează modernizarea holurilor de circulație din zona în care se desfășoară activități medicale pediatrice, amenajarea unui punct de recoltare și a unui spațiu de preluare a pacienților, precum și mutarea casieriei în zona centrală a instituției. Printre operațiunile vizate de această investiție se numără refacerea finisajelor, realizarea unor noi circuite electrice pentru iluminat și a unor tavane noi, reparații curente, precum și schimbarea pardoselilor. Lucrările au o valoare estimată de 500.000 de lei.
  • Sub denumirea de „Studiu de oportunitate în vederea elaborării documentației PUZ pentru amenajare Bază Sportivă pentru recereere și tratament, construire anexe, introducere teren în intravilan, operațiuni notariale, amenajări exterioare, racorduri și branșamente la utilități, împrejmuire teren”, proiectul s-a aflat în dezbatere în cadrul ședinței de ieri a urbaniștilor clujeni, pentru obținerea avizului de oprtunitate. Investiția se va întinde pe 1,3 hectare. Pe scurt, se dorește construirea unui ansamblu cu funcțiuni sportive, recreere, tratament și servicii complementare, în comuna Feleacu. Beneficiarul investiției este Art Dyansty din Cluj-Napoca.
  • Compania de Transport Public Cluj urmează să pună în circulație primele autobuze electrice articulate cumparate, după ce acestea vor avea toate actele întocmiteSe preconizează că cele 18 autobuze electrice SOLARIS Urbino ajunse la Cluj vor circula începând cu finalul lunii mai. Noile autobuze electrice au o lungime de 18 m și o capacitate de 133 persoane, spațiu pentru fotolii rulante și rampă de acces. În acest moment, 50% din flota CTP este electrică.
  • În 19 mai, la Cluj-Napoca, va avea loc cea de-a treia ediție a crosului caritabil „Medic de 10 km”. Acesta este dedicat medicilor, studenților și cadrelor didactice de la UMF Cluj. Toate fondurile obținute din taxele de participare la acest eveniment și din donații vor fi oferite Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor”, un spital care oferă asistență medicală complexă copiilor cu boli cronice progresive, aflați în diverse stadii ale bolii. Taxa de participare este de 30 lei pentru studenții UMF și 100 lei pentru cadre didactice și medici. Participarea este gratuită pentru copii (în limita a 30 locuri). Data limită pentru înscrieri este 5 mai. Mai multe detalii, precum și link-ul de înscriere se găsește pe pagina de facebook Medic de 10 km.
  • MINA, Museum of Immersive New Art, unul dintre cele mai inovatoare spații culturale din România, lansează un nou concept revoluționar: MINA Pop-Up. Proiectul itinerant este prezentat de George, primul banking inteligent, şi aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România și anume Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Arta imersivă oferă publicului ocazia de a trece de la rolul de spectator la cel de protagonist în interiorul lucrării de artă. Este o modalitate prin care publicul este implicat activ în ceea ce vede. Totul este proiectat la dimensiuni foarte mari, de aceea fiecare detaliu, culoare sau tușă sunt mult mai ușor de observat. Proporțiile se schimbă, iar acest detaliu oferă sentimentul intrării într-o lume nouă. MINA Pop-Up debutează la Cluj-Napoca, lângă Iulius Mall, într-un cort special amenajat, amplasat în parcarea Hotelului Univers T, mâine, 19 aprilie. Prețul unui bilet este de 45 lei și se poate achiziționa de pe site-ul minamuseum.com.
  • Tot mâine, în Iulius Park are loc Street Food Festival, cu prima ediție a Street Food Picnic. Astfel, din 19 până în 21 aprilie iubitorii de mâncare stradală și experiențe inedite sunt așteptați în intervalul orar 12:00- 23:00 să se bucure de 3 zile de un mare picnic în familie. Mai mutle detalii se găsesc pe pagina de facebook a evenimentului.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua când pe arii extinse va ploua, iar la munte vor cădea precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade Celsius.

Continue reading

Next post

19 Aprilie


Thumbnail
Previous post

17 Aprilie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background