6 Decembrie

Adăugat de pe data de decembrie 6, 2023

  • Compania de Apă Someș continuă lucrările de extindere a rețelei de canalizare în localitatea Livada din comuna Iclod. În acest moment proiectul înregistrează un progres fizic de peste 60%. Investiția prevede extinderea conductei de canalizare pe o lungime de 4.8 kilometri și a conductei de refulare pe o distanță de cca. 1.2 kilometri. De asemenea, vor fi construite două noi stații de pompare a apei uzate menajere. Investiția, în valoare de peste 5 milioane de lei, se dorește a fi finalizată până în vara anului viitor, conform spuselor președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe.

 

  • Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu cei din Formația Salvamont Vlădeasa, au organizat, la începutul acestei săptămâni, un amplu exercițiu de salvare a victimelor din telescaunul oprit, în domeniul schiabil Mărișel din județul Cluj. Salvamontiștii montani au avut de salvat, conform scenariului, mai multe victime dintr-un ipotetic incident în care instalația de transport prin cablu a unei pârtii este oprită. Astfel de exerciții au loc la începutul fiecărui sezon de iarnă, în cadrul pregătirii continue a salvamontiștilor.

 

  • Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că s-au instituit sensuri unice de circulație pe Aleea Padin. Este vorba despre străzile din jurul Pieței Flora din cartierul Mănăștur, unde circulația mașinilor se modifică astfel: pe aleea din spatele blocurilor situate pe Calea Forești nr. 75-77-79 – sensul unic de circulație este dinspre str. Ciobanului spre str. Agronomilor; pe aleea din fața pieței Flora – sensul unic de circulație este dinspre str. Agronomilor spre str. Ciobanului; pe aleea adiacentă Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu – sensul unic de circulație este dinspre str. Grigore Alexandrescu spre Piața Flora. Conducătorii auto sunt rugați să respecte noile reglementări de circulație.

 

  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va deveni mai mult noros. Pe arii extinse, în cursul nopții, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar izolat vor fi condiții de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 7 grade Celsius, iar cele minime între 0 si 2 grade Celsius.     

Continue reading

Next post

7 Decembrie


Thumbnail
Previous post

5 Decembrie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background