5 Februarie

Adăugat de pe data de februarie 5, 2024

  • Consiliul Județean Cluj și Tetarom au finalizat prima etapă a proiectului, prin care se urmărește ca întreaga cantitate de energie electrică consumată de companiile care își desfășoară activitatea în parcul industrial Tetarom I din Hoia, să fie produsă local, din surse regenerabile 100%. Astfel, recent, Tetarom a achiziționat și montat pe clădirile de birouri din zona străzii Tăietura Turcului două noi centrale fotovoltaice, al căror cost a fost de 587.000 de lei. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, declară că realizarea unor asemenea facilități de producere a energiei pe plan local, direct la locurile de consum, reprezintă cea mai bună soluție pentru toți consumatorii. Energia produsă local nefiind purtătoare de tarife de transport și distribuție. Se dorește ca în câțiva ani, toate cele 155 de companii, din Parcurile Industriale Tetarom, să folosească energie verde produsă local.

 

  • Elevii claselor a VIII-a vor susține începând de astăzi, probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea februarie 2024. Din totalul celor 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a, 3.134 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca. Astăzi, aceștia au susținut proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 6 februarie, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 7 februarie, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională se va desfășura în 110 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 sunt din municipiul Cluj-Napoca. Rezultatele simulării vor fi publicate statistic și vor fi comunicate, individual, elevilor, de către cadrele didactice care predau la clasă.

 

  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca schimbă metodologia de admitere valabilă pentru sesiunea iulie 2024. Dacă până acum admiterea la Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, unde este cea mai mare concurență, proba de admitere conținea 25 de întrebări din Biologie și 25 din Chimie, de anul acesta va avea 35 de întrebări din Biologie și 15 din Chimie, ponderea ne mai fiind egală între materii. Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, a mai anunțat de altfel că examenul de admitere va avea loc în 21 iulie 2024. 

 

  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar local va ploua. La munte vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe creste va ninge. Vântul va sufla în general moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 12 grade Celsius, iar cele minime între 2 și 4 grade Celsius. 

Continue reading

Next post

6 Februarie


Thumbnail
Previous post

2 Februarie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background