20 Februarie

Adăugat de pe data de februarie 20, 2024

  • Consiliul Județean Cluj a finalizat și recepționat lucrările ce au vizat creșterea siguranței pacienților internați în Spitalul Clinic de Recuperare. Printre principalele lucrări executate la nivelul corpului A se numără noi instalații de distribuție a energiei electrice, de iluminat și iluminat de siguranță, de compensare a puterii reactive și protecție împotriva șocurilor, precum și alimentarea de rezervă cu energie electrică. De asemenea, a fost instalat un sistem nou de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen, precum și un nou sistem de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu. Totodată, zona ATI de la etajul 8 dispune de o nouă instalație de ventilare și tratare a aerului. Lucrările au fost realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de 13,2 milioane de lei.

 

  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a inaugurat, ieri, noile spații de învățământ, cercetare, relaxare și conferințe, din fostele clădiri ale Băncii Transilvania (BT) și Casei de Modă de pe strada George Barițiu, din municipiul Cluj-Napoca. Achiziționate în anul 2017, clăririle au intrat în reabilitare completă în 2020 și au fost finalizate la finele anului precedentConform spuselor rectorului UTCN, clădirea BT este destinată activităților didactice, cu săli pentru seminar și laboratoare. Clădirea Casei de Modă găzduiește spații de conferințe, cercetare și co-working. Spațiul de relaxare a fost gândit împreună cu studenții, exact cum și-au dorit ei. HUB-ul UTCN este destinat inovării, cercetării și start-up-urilor. La inaugurarea HUB-ului UTCN au participat, printre alții, primarul Emil Boc, prefectul Clujului – Irina Munteanu, rectori de la alte universități din oraș și cadre didactice ale Universității Tehnice.

 

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca anunță organizarea unui nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacantePotrivit reprezentanților spitalului, posturile sunt pe perioadă nedeterminată și, pentru cele mai multe, nu se cere vechime în muncă. Astfel, sunt scoase la concurs 14 posturi pentru asistent medical generalist, 1 post pentru moașă, 5 posturi pentru infirmieri, 37 posturi pentru îngrijitoare, 1 post registrator medical principal la Serviciul de Evaluare și Statistică medicală, 2 posturi bucătar la bloc alimentar, 1 post manipulant bunuri la Serviciul de Aprovizionare, 6 posturi pentru spălătorese și 1 post telefonist. Încrierile la concurs se pot face până în 4 martie. Mai multe detalii se găsesc pe scjucluj.ro, secțiunea angajări.

 

  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse va ploua. La munte vor fi precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 10 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 3 grade Celsius.

Continue reading

Next post

21 Februarie


Thumbnail
Previous post

19 Februarie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background