21 Februarie

Adăugat de pe data de februarie 21, 2024

  • Calendarul examenelor de Evaluare Națională, pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, a fost anunțat în Monitorul Oficial. Prin aceste examene vor fi testate cunoștințele elevilor la Limba română, Limba maternă și Matematică și Științe ale naturii. Notele nu se pun în catalog, dar se discută pe marginea lor împreună cu părinții. În ceea ce privește datele evaluării, pentru elevii claselor a II-a , în 13 mai este proba scrisă la Limba română și Limba maternă; în 14 mai este proba de citit la Limba română și Limba maternă; în 16 mai este evaluarea la Matematică și Științe ale naturii, iar în 17 mai este proba la Limba română, pentru minoritățile naționale. Pentru elevii claselor a IV-a: în 21 mai este evaluarea la limba română, în 22 mai la matematică și în 23 mai la limba maternă. Iar pentru elevii claselor a VI-a, proba la limbă și comunicare este în 28 mai, iar la matematică și științe ale naturii, în 29 mai.

 

  • Consiliul Județean Cluj a încheiat zece contracte de execuție a lucrărilor cuprinse în Programul de lucrări de întreținere curentă și periodică, a unor drumuri județene din Județul Cluj pentru anul curent. Lucrările urmează să se desfășoare pe 11 sectoare de drum, în lungime însumată de 95,5 kilometri, situate pe opt drumuri județene, și au scopul de a îmbunătăți condițiile de circulație, precum și de a oferi o siguranță rutieră sporită. Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, dar și lucrări de asfaltare pe sectoare, acolo unde situația o impune. Contractele recent încheiate vizează următoarele drumuri județene: 103V Stolna – 107M, 161C Aluniș, 108A (DN 1) Ciucea – Vânători – limită cu județul Sălaj, 107L Turda, 107R – Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel, 191D Vânători – limită cu județul Sălaj, 182F Valea Gârboului – Rugășești, 107R Făget – Sălicea – Ciurila, 107R Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii și 109C Gherla – Țaga – Cămărașu.

 

  • Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj anunță că, începând de astăzi, se vor institui restricții de circulație pe DN1 (E60), în județul Cluj. Se vor efectua lucrări de montare a parapetelor de protecție rigide pe zona mediană, în vederea creșterii siguranței participanților la trafic și reducerea numărului de evenimente rutiere. Lucrările se vor executa între localitățile Huedin și Poieni și pe raza localității Negreni. Circulația se va desfășura alternativ, dirijată de Poliția Rutieră. Șoferii sunt rugați să circule cu prudență în zona lucrărilor și să respecte semnalizarea rutieră.
  • Centrul Meteorologic Transivlania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, îndeosebi ziua, va ploua. La munte vor fi precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 1 grad Celsius.

Continue reading

Next post

22 Februarie


Thumbnail
Previous post

20 Februarie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background