4 Martie

Adăugat de pe data de martie 4, 2024

  • Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind achiziționarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, și anume achiziționarea unui sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, unui sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizare biberoane, tetine, autoclav, un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și echipamentelor medicale, o mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical, dispozitive și echipamente medicale, un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate, cinci mașini de spălare-dezinfecție biberoane și tetine și două mașini de spălare-dezinfecție ploști, urinare și olițe. Cu o valoare totală estimată de aproape 2,5 milioane de lei, dotările prevăzute vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

 

  • Simularea examenului național de bacalaureat a început astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 5 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării, care se se va desfășura miercuri, 6 martie. Joi, 7 martie, elevii claselor a XII-a, care studiază în limba minorităților naționale, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Simularea probelor scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2024, pentru cei 5.022 de elevi, se desfășoară în 58 de centre de examen, organizate la nivelul județului Cluj. Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului național de bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, urmând ca acestea să fie distribuite, aleatoriu, unor profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

 

  • Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță introducerea de noi curse în zilele de sâmbătă și duminică, pe linia 39L, în urma solicitărilor venite din partea călătorilor. Pe traseul acestei linii vor fi amenajate și stații noi de transport în comun, strada Valea Chintăului fiind în proces de modernizare în cadrul unui proiect de investiții realizat de Primărie. Noul orar al liniei 39L poate fi consultat pe site-ul ctpcj.ro și în aplicația Tranzy.

 

  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse, îndeosebi la munte, ziua se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius, iar cele minime între 1 grad și 4 grade Celsius. 

Continue reading

Next post

5 Martie


Thumbnail
Previous post

1 Martie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background