5 Martie

Adăugat de pe data de martie 7, 2024

  • Digitalizarea continuă la Consiliul Județean Cluj, fiind operaționalizate noi servicii în aplicația „Ghișeul Unic”. Astfel, prin intermediul platformei online, se oferă cetățenilor și turiștilor posibilitatea de a depune două tipuri de cereri în domeniul turismului, mai exact cereri pentru ghidaj turistic și pentru obținerea de materiale turistice informative. Aceste noi facilități se adaugă celor deja puse la dispoziția clujenilor, și anume: 5 documentații necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene, solicitări în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 11 categorii de acte emise de către I.S.U. Cluj, respectiv 5 tipuri de documente eliberate de Compania de Apă Arieș.

 

  • Primăria Cluj-Napoca va majora alocarea de la bugetul local pentru programul social „Alimente”, de la 4.000.000 de lei, la 6.000.000 de lei. Potrivit primarului Emil Boc, în anul precedent, 8.701 clujeni au beneficiat de cardurile sociale. Se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” persoanele cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, veterani, văduve de război, orfani ale căror venituri nete lunare pe persoana singură sunt de până la 2.053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane și victimele violenței domestice. Tichetele sociale pe suport electronic pot fi ridicate de la Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11, de la Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A, de la Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108 sau de la Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN. Tichetele se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în buget. Distribuirea tichetelor sociale se face prin intermediul DASM.

 

  • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează, și în acest an, cursuri de pregătire şi examen de simulare a examenului de admitere. Înscrierile se vor face online până în 24 martie, prin intermediul formularului de pe site-ul UMF Cluj. Cursurile de pregătire pentru programele de studiu Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, vor avea loc în zilele 6, 13, 20 și 27 aprilie. Cursurile de pregătire pentru programele de studiu Asistență Medicală Generală, Radiologie și Imagistică, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Tehnică Dentară și Nutriție Dietetică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, vor avea loc în zilele de 20 și 27 aprilie. Aceste cursuri se vor ține în amfiteatrele universității.

 

  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea se menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Local se vor semnala ploi cu caracter de aversă, ce pot fi însoțite izolat de descărcări electrice. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade Celsius, iar cele minime între 2 și 4 grade Celsius.

Continue reading

Next post

6 Martie


Thumbnail
Previous post

4 Martie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background