22 Aprilie

Adăugat de pe data de aprilie 22, 2024

  • Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean 108C, pe raza localității Gârbău, lucrări constând în realizarea de accese la proprietăți, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor. Astfel, vor fi realizate aproximativ 150 de accese de la proprietăți la drumul județean. De asemenea, vor mai fi executate și lucrări de întreținere a acostamentelor, șanțurilor și podețelor, de refacere a trotuarelor cu pavaje din dale de beton, acolo unde situația o impune, și de realizare de șanțuri și rigole betonate.
  • La finalul lunii trecute, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Clădirii Anatomie, situată pe str. Clinicilor nr. 3-5. Importanța acestui edificiu, care este înscris în Lista Monumentelor Istorice, din anul 2015, a determinat exercitarea demersurile pentru a renova clădirea. În prezent, clădirea este funcțională și face parte din ansamblul clinicilor universitare de pe strada cu același nume. Trei discipline își desfășoară activitatea aici – Anatomie, Anatomie Patologică și Medicină Legală. În cadrul proiectului se urmărește și o eficientizare a spațiilor funcționale, modernizarea instalațiilor și dotărilor specifice. De altfel, clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente tehnice, echipamente de igienizare/dezinfecție și protecție contra incendiilor. Valoarea totală a proiectului este de aproape 56 mil de lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 73 de luni.
  • Celebrul Hotel Melody din centrul municipiului a fost cumpărat de Fundația Sapientia în anul 2020, fundație ce se află la conducerea universității cu același nume. Vicepremierul Ungariei, a inaugurat, vineri, clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody din Cluj-Napoca, investiție a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro și care este acum sediu pentru Universitatea Sapientia. Renovările au avut loc şi la subsol, precum şi la curtea interioară aflată la primul etaj al clădirii monument istoric, încăperile de la acest etaj fiind modificate. Se dorește ca pe viitor, edificiul  dețină și spaţii pentru evenimente.
  • CFR Călători anunță că va asigură trenuri directe spre litoral în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște. Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a se putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor cumpărarea anticipată a legitimaţiilor de călătorie. Pasagerii beneficiază de reduceri de 10% la cumpărarea cu anticipație sau dacă optează pentru achiziționarea biletului dus-întors. De asemenea, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 90% reducere la călătoria la clasa a 2-a.
  • Anul acesta Ziua Muncii este foarte aproape de zilele libere pentru sărbătorile pascale, totuși ziua de 2 mai va fi liberă legal doar pentru bugetari, nu și pentru cei care lucrează la firme private. În acest an, cei care lucrează la stat vor avea zile libere în plus. Pe lângă ziua de 2 maivor fi zilele de 16 august şi 27 decembrie, cu scopul de a crea punţi între zilele decretate şi weekenduri. Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea se va raci, devenind mai rece decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua când pe arii extinse va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 10 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 3 grade Celsius.

Continue reading

Next post

23 Aprilie


Thumbnail
Previous post

19 Aprilie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background