23 Aprilie

Adăugat de pe data de aprilie 23, 2024

  • Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean 763 Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor. Acestea vizează sectorul de drum în lungime de aproape 4 kilometri. Necesitatea executării acestor lucrări de întreținere a fost determinată de alunecările de teren de pe versanți și de viiturile înregistrate la sfârșitul anului precedent. Sectorul de drum Doda Pilii – Ic Ponor, situat pe raza județului Cluj, a fost asfaltat până la limita judeţului, în cadrul unor lucrări de modernizare şi reabilitare anterioare. Totuși, sectorul de drum Ic Ponor – Padiş a rămas neasfaltat, deoarece nu se situează pe raza judeţului Cluj şi nu face parte din reţeaua de drumuri administrată de Consiliul Judeţean Cluj.
  • Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru întocmirea documentației necesare restaurării Obeliscului Carolina. Contractul este estimat la 390.000 de lei, finanțat din bugetul local al municipiului. Obeliscul Carolina este amplasat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, fiind monument istoric încadrat în grupa B de importanță istorică. Potrivit caietului de sarcini, monumentul se află într-o stare avansată de degradare, cauzată atât de factorii de mediu, cât și de acte de vandalism. Obeliscul Carolina este primul monument laic al Clujului, care a fost ridicat în onoarea împărătesei austriace Carolina Augusta.
  • Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, anunță întreruperi la furnizarea de gaze naturale în 5 localități din județul Cluj, pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale. Astfel, începând de astăzi, până mâine, 24 aprilie, la ora 12, localitățile afectate sunt: Soporu de Câmpie, Iacobeni, Iacobeni-Valea Largă, Cătunu Morii, Fânațe-Ceanu Mare.
  • Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine cu a XXIII-a ediție, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în pragul sărbătorilor pascale. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura în perioada 24 – 28 aprilie, între orele 10.00 și 20.00. Aici vor fi 16 pavilioane expoziționale, într-o formulă de amenajare care oferă un spațiu generos de etalare pentru vizitatori și 60 de standuri, care reunesc mii de titluri din oferta a peste 85 de edituri, distribuitori de carte românească și străină. Tot aici vor fi peste 40 de sesiuni de lansări și prezentare de carte.
  • Primii palmieri menținuți în exterior au supraviețuit până acum cu bine sezonului rece, în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj. Aceștia pot fi admirați lângă turnul de apă, în cadrul „Sectorului Sistematic”. Potrivit reprezentanților Grădinii Botanice este vorba despre un tip de palmier denumit „palmier morișcă”, care se găsește în regiunile din centrul Chinei de Sud până în nordul Myanmar-ului. Acești palmieri pot fi admirați la Grădina Botanică Cluj de luni până duminică, în intervalul orar 9:00-19:00.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, temporar noros în partea a doua a zilei șîn cursul nopții, când pe arii relativ extinse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale și temporare mai ales ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 7 și 9 grade Celsius.

Continue reading

Next post

24 Aprilie


Thumbnail
Previous post

22 Aprilie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background