24 Aprilie

Adăugat de pe data de aprilie 24, 2024

  • Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 103V Stolna – 107M lucrări de întreținere curentă și periodică pe un sector de drum de 2,5 km. Acestea au drept scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță. Conform spuselor președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, acest drum județean asigură o legătură directă între alte două drumuri județene importante din punct de vedere turistic, respectiv drumul județean 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel și drumul județean 107M Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla – Băișoara – Iara – Buru – limită cu județul Alba. Totodată, în acest fel poate fi evitat traficul aglomerat de pe DN 1 între localitățile Gilău și Luna de Sus.
  • O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, se va deplasa mâine, 25 aprilie, începând cu ora 09.30 în comuna Căianu, din judeţul Cluj, pentru a prelua documentele necesare întocmirii cărților de identitate, ca urmare a aprobării nomenclatorului stradal al comunei Căianu. Astfel, se pot prezenta pentru depunerea documentelor, toți locuitorii care se regăsesc în situația de schimbare a adresei de domiciliu, cetățenii de pe raza comunei care au cărțile de identitate expirate sau care urmează să expire în următoarele 180 de zile, tinerii care împlinesc vârsta de 14 ani, precum și persoanele aflate în alte situații care impun eliberarea unui nou act de identitate. Persoanele în cauză pot să se prezinte cu toate documentele necesare la sediul Primăriei comunei Căianu.
  • Compania Bosch a inaugurat, ieri, la Cluj-Napoca, cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie. Investiția a fost de aproximativ 21 milioane de euro, iar lucrările s-au desfășurat pe parcursul a trei ani. Noua clădire are o suprafață construită de aproximativ 10.000 de metri pătrați, împărțiți pe zece etaje și este conectată de sediul existent prin două pasarele. De asemenea, această clădire are 400 de birouri și 300 de locuri alternative. Directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj a afirmat că noua clădire modernă completează beneficiile oferite celor care lucrează în cadrul companiei.
  • Primăria Cluj-Napoca anunță că începând de astăzi, vor fi puse în funcțiune două semafoare în cartierul Gheorgheni. Unul dintre acestea este situat pe strada Constantin Brâncuși – zona numărului 202, la intersecție cu strada Horticultorilor, iar cel de-al doilea, este situat pe aceeași stradă în zona numărului 36, în dreptul grădiniței ELF. Pentru a traversa, pietonii trebuie să acționeze butoanele pietonale prin care solicită culoarea verde a semaforului. Se recomandă conducătorilor auto și pietonilor să circule cu prudență în zonele menționate și să respecte noile reglementări de circulație.
  • În perioada 26-28 aprilie, la Iulius Mall, copiii au ocazia să învețe faimoasa tehnică de încondeiere a ouălor și să deprindă măiestria realizării modelelor tradiționale. Micii artiști sunt așteptați în acest weekend, la Atelierele de Pictat Ouă de Paște, care se vor desfășura în zona Kids Land, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Durata unei sesiuni de pictat este de 45 de minute. Accesul este gratuit și se face pe bază de înscriere. Mai multe detalii pot fi găsite pe cluj.iuliusmall.com, rubrica Evenimente.
  • Centrul Meteorologic Transilvania Nord anunță că astăzi în județul Cluj vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul zilei, se vor semnala ploi și cu caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice. Pe crestele montane precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificari îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade Celsius, iar cele minime între 4 și 7 grade Celsius. 

Continue reading

Next post

25 Aprilie


Thumbnail
Previous post

23 Aprilie


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background